sobota 8. januára 2011

191? - Mydlárska ulica

Na obrázku je zachytená atmosféra Mydlárskej ulice (dnes ulica SNP). Ulica začína po pravej strane troma prízemnými domami, v ktorých sa nachádzala krčma a obchodíky. Tieto objekty boli zbúrane pri rozširovaní cesty v osemdesiatych rokoch 20. storočia a dnes je priestor kde stávali používaný ako parkovisko. Ulica pokračuje poschodovým domom, ktorý patril obchodníkovi Škapovi, ďalej prízemnými obchodíkmi a pravá strana ulice je zakončená rožným domom v ktorom bývalo Železiarstvo Klug (neskôr Technokov). Ľavá strana v tejto časti ulice je zastavaná obytnými domami. Z ulice sa dnes úplne vytratil jej bývalý charakter trhovej a obchodnej ulice a je dnes nepríjemne rušnou ulicou s hustou automobilovou prevádzkou.

2 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Veľmi vzácna dobová fotografia, ďakujem Vám za zverejnenie. Mydlárska ulica je spojená s Bertom Klugom, najstarším rodákom Serede a zároveň najstarším psychiatrom, žijúcim v Austrálii. Podarilo sa mu prežiť holokaust. To všetko dopodrobna určite viete aj Vy.

Unknown povedal(a)...

Ďakujem za reakciu. Ano, je to krásny záber. O pánovi Klugovi mám info len z článku, ktorý bol nedávno prezentovaný v lokálnych médiách. Na blogu je aj pár 150 ročných obálok adresovaných Maximilianovi Klugovi. Či ale boli rodina netuším.

Zverejnenie komentára